Агенция Пътна инфраструктура намали с  над 50% парите за ремонтите

...
Агенция Пътна инфраструктура намали с  над 50% парите за ремонтите
Коментари Харесай

АПИ намали с 50% парите за ремонти в Пловдивска област – дава 30 млн. за 18 месеца

Агенция „ Пътна инфраструктура ” понижи с  над 50% парите за ремонтите в Пловдивска област.  Оттам стартираха новите поръчки за поддържане на републиканската пътна мрежа, откакто пуснатите от служебното държавно управление бяха прекъснати.
Прочетете още
Въпреки че сега решението на АПИ се жали в Комисия за защита на конкуренцията, оттова са оповестили процедурите. В миналата даже за Пловдив бе определена компания „ Европейски пътища ”, която трябваше да усвои 141 млн. лв. в идващите 4 години. Новият началник на организацията инж. Ясен Йорданов обаче анулира избора с претекстове, че може да има вероятни престъпления в процедурата.

Процедурите, които са пуснали от организацията към този момент са със доста понижен период.  Вместо за 4 години компаниите ще поддържат пътищата в период от 18 месеца. Така за Южен Централен регион, където влизат още Кърджали, Пазарджик, Смолян и Хасково сумата общата сума е 141 млн. лв.. Освен поддържането на пътната инфраструктура в предмета на поръчката е и зимното поддържане.

Средствата се вижда, че са близо  50% по-малко от плануваните в предходната процедура. На процедура сумата от 141 млн. лв. без Данък добавена стойност за 48 месеца на годишна база се получава стойност от 35,3 млн. лв.. Новата поръчка за 30 млн. лв. без Данък добавена стойност, само че за 18 месеца.

Има обаче малка врата, съгласно която  договорът бива преустановен при привършване на сумата, даже и преди да са минали 18-те месеца.

Парите за поправки във всички области в страната също са понижени.  Прекратените процедури бяха за близо 5 милиарда лв. за 4 години, а в този момент общата сума е 1 милиарда лв. за 18 месеца.

 

 

 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР